Посол Польщі в Україні вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні

Посол Польщі в Україні вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні

У врочистому заході взяли участь представники Бухарестської дев’ятки, тобто країн східного флангу Північноатлантичного альянсу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Серед дипломатів, які віддали шану Героям Небесної Сотні в Києві 6 років після трагічних подій на Майдані, був посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький та представники так званої Бухарестської дев’ятки, тобто країн східного флангу НАТО. Присутніми були акредитовані в Україні дипломати з Болгарії, Чехії, Естонії, Литви, Латвії, Румунії, Словаччини та Угорщини, вони запалили лампадки і поклали квіти на вулиці Інститутській.

«Ми віддали шану тим, хто станув на захист громадянських свобод, права українського народу вирішувати про напрямок внутрішнього розвитку і про міжнародні альянси», – сказав посол Польщі в Києві Бартош Ціхоцький.

Польський посол додав, що під час протистояння на Майдані українці показали, що хочуть інтеграції із Заходом. Це спричинило російську агресію: «Тому ми вибрали такий формат – Бухарестської дев’ятки, держав східного флангу НАТО. Майдан розпочав дуже серйозні негативні зміни в нашому безпековому середовищі, з приводу російської агресії».

20 лютого 2014 року загинуло понад 50 учасників Революції Гідності.  

IAR/Н.Б.