Прем’єр-ліга. «Динамо» – «Шахтар» – 0:0. Звіт про матч

Прем’єр-ліга. «Динамо» – «Шахтар» – 0:0. Звіт про матч

У рамках 25-го туру вітчизняної Прем’єр-ліги в Києві на НСК «Олімпійський» зустрічалися непримиренні суперники – київське «Динамо» приймало донецький «Шахтар». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на сайт ФК Динамо Київ.

Динамівці мали на підготовку до поєдинку більше тижня – свій останній офіційний матч кияни провели 13 квітня, коли на виїзді обіграли «Маріуполь». Водночас «гірники» минулої середи перемогли в непростій кубковій грі «Дніпро-1» та вийшли до фіналу турніру, де зустрінуться з іншим представником першої вітчизняної ліги – «Інгульцем» із Петрового, що в Кіровоградській області.

Тренерський штаб «Динамо» загалом не здивував стартовим складом, за виключенням позиції лівого півзахисника – на ній із перших хвилин вийшов уругвайський (із італійським паспортом) новачок «біло-синіх» Карлос де Пена, який справив непогане враження в контрольному матчі з «Ворсклою».

Перший тайм відверто розчарував. Обидві команди більше думали про оборону власних воріт, і по-справжньому гольові моменти можна перерахувати на пальцях однієї руки. Єдиного удару в рамку воріт за перші 45 хвилин завдав капітан «гірників» Тайсон зі штрафного метрів із 30-ти, однак Бойко зіграв надійно та забрав м’яча до рук.

Після перерви градус напруги збільшився, і немов із рога достатку посипалися попередження. У підсумку їх виявилося дев’ять у матчі – п’ять разів «відзначилися» футболісти «Динамо», чотири «гірчичники» в пасиві у гравців «Шахтаря». Також через пошкодження не змогли завершити матч лідери обох команд – Вербич мав проблеми з гомілкостопом, а Степаненко смикнув м’яз задньої поверхні стегна.

А от небезпечних моментів знову – обмаль. Динамівці били повз ворота – як, приміром, де Пена ледь не з центра поля, а також Циганков зі штрафного. А от «гірники», яких загалом влаштовувала нічия, враховуючи значну перевагу над «біло-синіми» в турнірній таблиці, вичікували й таки отримали свій шанс на четвертій компенсованій хвилині. Бурда смикнув за плече Дентіньйо у своєму штрафному майданчику, й арбітр призначив пенальті. До позначки підійшов Мораес та пробив у правий від голкіпера кут, але Бойко зреагував та парирував м’яча, врятувавши «Динамо» від поразки. От тільки відставання від «Шахтаря» у сім очок збереглося…

Прем’єр-ліга. 25-й тур

«Динамо» – «Шахтар» – 0:0

24.04.2019. м. Київ, НСК «Олімпійський», 41 383 глядачі.

«Динамо»: 71. Бойко, 94. Кендзьора, 26. Бурда, 44. Кадар, 16. Миколенко, 29. Буяльський, 15. Циганков (к), 8. Шепелєв, 7. Вербич (43. Русин, 73), 10. Шапаренко (40. Цитаїшвілі, 54), 14. де Пена.

«Шахтар»: 30. П’ятов, 50. Болбат (2. Бутко, 68), 4. Кривцов, 5. Хочолава, 6. Степаненко (9. Дентіньйо, 77), 31. Ісмаїлі, 21. Алан Патрик, 7. Тайсон (к), 19. Соломон, 23. Веллінгтон Нем (74. Коваленко, 72), 10. Мораес.

Нереалізований пенальті: Мораес (90+4).

Попереджені: Буяльський (31), Бурда (57), Миколенко (59), де Пена (62), Цитаїшвілі (79) – Мораес (57), Болбат (63), Тайсон (78), Дентіньйо (87).