Росіяни лякають вищими цінами на газ
Phото: www.nord-stream2.com

Росіяни лякають вищими цінами на газ

Nord Stream 2 пробує переконати громадську думку, що у випадку, коли будівництво газопроводу буде затягуватися, – збитки будуть величезні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Ще не так давно російсько-німецьке акціонерне товариство Nord Stream 2 AG переконувало, що трубопровід з Росії до Німеччини, який пролягатиме дном Балтійського моря, стане джерелом дешевшого газу, ціни суттєво зменшаться, а це, в свою чергу, дозволить європейцям зекономити навіть 8 мільярдів євро в рік, – повідомляє «Gazeta Polska Codziennie».

Проте, останнім часом, компанія суттєво змінила свій тон, і каже зовсім протилежне, мовляв, через запізнення в реалізації проекту спричинені будівництвом данського відрізка, газ буде дорожчим.

Журналістка і дослідниця Марґарита Ассенова дуже грунтовно проаналізувала тези, які ставить Nord Stream 2, і встановила, що компанія використовує недостовірні дані. Ґазпром не будує другої нитки Nord Stream на те, щоб зекономити гроші європейців. Ґазпром хоче зміцнити свою позицію на європейському ринку на випадок, коли з’являться нові можливості, наприклад, розвинеться імпорт скрапленого газу.

Експерти наголошують, що реальна загроза запізнення в реалізації російського проекту, схиляє Nord Stream 2 AG вийти з пропагандистською кампанією, яка має переконати громадську думку, що у випадку, коли будівництво газопроводу буде затягуватися, – збитки будуть величезні, – повідомляє «Gazeta Polska Codziennie».

Л.І.