СБУ почала розслідування щодо заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка
https://zik.ua/gallery/top/s/e/Semochko_900678528.png

СБУ почала розслідування щодо заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка

Справу порушено за статтею «держзрада». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

Служба безпеки України почала розслідування щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

«Служба безпеки України в рамках розпочатого за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за ч.1 ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України перевіряє опубліковану в ЗМІ інформацію стосовно колишнього співробітника СБ України Сергія Семочка», – йдеться в повідомленні прес-центру СБУ ввечері у вівторок, 16 жовтня.

Повідомляється, що орган досудового розслідування планує залучити до процесуальної співпраці Бігуса і його команду для дослідження викладених у журналістському розслідуванні обставин.

У той же час в СБУ зазначають, що перевірка інформації про стан і можливе незаконне збагачення Семочка перевіряється НАБУ в межах зареєстрованого ними кримінального провадження за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу.

Раніше програма антикорупційних розслідувань Дениса Бігуса опублікувала журналістське розслідування, в якому йшлося, що в 2015-2017 роках, під час війни, сім’я Семочка, не маючи ніяких великих легальних доходів, придбала три особняки в одному з найдорожчих дачних поселень – селі Козин під Києвом – вартістю кілька мільйонів доларів.

Відео BIHUS info

Журналісти повідомили, що Семочко міг отримувати гроші за так зване «кришування» фармацевтичних компаній. Також повідомлялося, що понад 200 людей померли через його втручання в закупівлю ліків для діалізу.

Також в розслідуванні йшлося, що сім’я українського розвідника і контррозвідника Семочка числиться в базах даних платників податків Російської Федерації.