Секретні дані про російські супутники опубліковано в Інтернеті
Foto: pixabay.com

Секретні дані про російські супутники опубліковано в Інтернеті

З’явилися назви супутників, дати їх запуску, а також дані про окремі компанії, що беруть участь у космічних проектах. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

В Інтернеті опубліковано дані про російські супутники, – повідомляє «РІА Новости». Автентичність вмісту, розміщеного на веб-сайтах підтвердила одна з компаній, яка займається російськими космічними проектами. Співробітники цієї компанії заявили, що публікація порушує російське законодавство.

В Інтернеті з’явилися назви супутників, дати їх запуску, а також дані про окремі компанії, що беруть участь у космічних проектах. За інформацією «РІА Новости», поки що ніхто не надав жодної інформації про супутники, перераховані в публікації.

Текст, розміщений в Інтернеті, відповідав презентації, представленій на закритій промисловій конференції російської компанії «Сатурн», що виробляє сонячні батареї для космічних апаратів. «Ця інформація не повинна знаходитися в публічному просторі», – сказав головний конструктор компанії Сєрґєй Лихоносов. У той же час він оголосив, що вживатиме відповідних правових заходів щодо автора публікації.

Як встановили російські журналісти, «Сатурн» – компанія, що належить до групи так званих стратегічних компаній, що контролюються «Роскосмосом».

IAR/Д.К.