Список країн, куди можуть подорожувати українці в умовах карантину

Список країн, куди можуть подорожувати українці в умовах карантину

Сьогодні, 7 липня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу повідомив, що українці зараз можуть в’їхати в 23 країни світу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Ці 23 країни включають також і ті держави, для перетину кордону яких потрібна віза. Тобто, в’їхати туди можна, але з візою. Також слід дотримуватись певних карантинних правил, встановлених в кожній країні, — повідомив Кулеба.

До переліку країн входять: Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Великобританія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея, Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Бурунді, Танзанія та Сейшельські острови.

Саме таку інформацію можна знайти на офіційному сайті Кабінету Міністрів України.

Так, з 15 червня:
⛱Албанія та США — дозволяють в’їзд без будь-яких обмежень та тестування.
⛱Велика Британія — дозволено в’їзд, але з 14-денним карантином.
⛱Туреччина — без обмежень, тестування по прибуттю.

З 27 червня:
⛱Туніс — тестування по прибуттю.
⛱За сприятливої епідемічної ситуації, у липні відкриють кордони:
Кіпр, Чорногорія, Грузія та Греція.

Наразі Україна все ще не відповідає тим критеріям, аби вона могла потрапити в “зелений список”. Тому перед купівлею квитків перевіряйте інформацію щодо умов в’їзду громадян України до інших країн. Наразі на територію ЄС можуть в’їжджати дипломати та українці з робочими візами чи посвідченнями на проживання, а також в інших випадках, визначених країною в’їзду.