У Криму російська окупаційна влада виставила на продаж "Масандру"

У Криму російська окупаційна влада виставила на продаж “Масандру”

Окупаційна влада Криму виставила на продаж 100% акцій найстарішого і найбільшого винного комбінату півострова “Масандра”. Аукціон відбудеться 14 грудня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Суспільне.

Про це повідомили на сайті російського “Єдиного електронного торговельного майданчика”.

Зазначається, на торги винзавод виставило окупаційне Міністерство майнових і земельних відносин Криму.

Стартовою ціною підприємства назвали 5,3 млрд рублів (близько 2 млрд гривень). Заявки на участь в торгах приймаються до 8 грудня.

Російська влада 27 травня внесла “Массандру” до “об’єктів, що підлягають приватизації шляхом перетворення в господарське товариство”. Кримські депутати проголосували за приватизацію заводу до кінця року.

Після анексії окупаційна влада оголосила “Массандру” власністю управління справами президента Росії. За українським законом завод належить господарсько-фінансовому департаменту Кабінету міністрів РФ.

Найстаріший винзавод

“Массандра” була побудована у 1897 році. До 2014 року завод випускав 40 видів вин, щороку розливаючи до 10 мільйонів пляшок.

Колекція вин “Масандри”, що складає близько 1 млн пляшок, є однією з найбільших у світі. У 1998 році її було занесено до Книги рекордів Гіннеса.

У 2016 році українська прокуратура відрила кримінальну справу проти чинної гендиректорки підприємства Яніни Павленко, яка працює на окупаційну владу РФ, за те, що вона відкрила найстаріший херес з колекції вартістю 100 тисяч доларів, передає Крым.Реалии. Пляшку відкоркували на честь візиту колишнього прем’єра Італії Сільвіо Берлусконі, який приїхав на окупований півострів на запрошення президента РФ Володимира Путіна.