Україна готова запустити власне виробництво снарядів — Порошенко (фото/відео)
https://static.ukrinform.com/photos/2018_08/1533813648-8463.jpeg

Україна готова запустити власне виробництво снарядів — Порошенко (фото/відео)

Запуск виробництва артилерійських боєприпасів великих калібрів покладе початок важливому для України їх серійному виробництву. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час відкриття виробничої лінії з виготовлення снарядів великого калібру на заводі “Артем”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми з російської агресії проти України і з подій 10-літньої давнини (у Грузії – ред.) зробили свої висновки. За моїм дорученням, Рада національної безпеки і оборони України розробила цільову програму, щоб запустити нове виробництво українських артилерійських боєприпасів”, – сказав Порошенко.

Він акцентував, що запуск нової виробничої дільниці з виготовлення артилерійських боєприпасів великих калібрів для артилерійської установки «Гіацинт» у ДАХК «Артем» дасть старт вкрай важливому для України серійному виробництву боєприпасів.

За словами президента, сьогодні багато країн світу постачають в Україну унікальне обладнання, на якому працюють підприємства оборонної промисловості України, а відомі українські виші готують для них найкращі кадри.

“Ми не лише відновили виготовлення боєприпасів для ЗСУ, але й зробили їх більш точними, більш ефективними, збільшивши потужність та ефективність української армії. Вже найближчим часом ми готові поставити виробництво найдефіцитніших боєприпасів на серійний потік”, – підкреслив глава держави.

#НоваАрмія

Сьогодні важливий день – ми запускаємо нову виробничу дільницю із виготовлення артилерійських боєприпасів великих калібрів. За останні чотири роки артилерія – бог війни – забезпечила надійну оборону української землі.

Опубліковано Петром Порошенком Четвер, 9 серпня 2018 р.