Україна — перший півфіналіст Молодіжного чемпіонату світу з футболу

Україна — перший півфіналіст Молодіжного чемпіонату світу з футболу

Підопічні Олександра Петракова пишуть історію на наших очах — спершу розгромили у 1/8 фіналу Панаму і кваліфікувалися до чвертьфіналу, тим самим, показавши найкращий результат в історії виступів молодіжної збірної на мундіалях. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Підопічні Олександра Петракова пишуть історію на наших очах — спершу розгромили у 1/8 фіналу Панаму і кваліфікувалися до чвертьфіналу, тим самим, показавши найкращий результат в історії виступів молодіжної збірної на мундіалях. Мінімальна перемога над колумбійцями та вихід у півфінал дозволила вдосконалити досягнення та змусила замовкнути скептиків, котрі до старту турніру не прогнозували збірній успішного виступу.

Молодіжна збірна України обіграла у Лодзі ровесників з Колумбії з рахунком 1:0 та увійшла до четвірки найкращих команд цьогорічного мундіалюю.

18-річний нападник «Маріуполя» Данило Сікан уже на 11 хвилині шокував колумбійську збірну, скориставшись незлагодженістю дій оборонців та воротаря південноамериканців. Цей гол дозволив нашій «молодіжці» в подальшому тримати руку на пульсі грі та диктувати суперникові власні умови.

Колумбійців швидкий гол значно шокував і зламав їхні плани на гру, тож у першому таймі серйозної загрози воротам українців так і не було завдано. Оговтавшись після перерви південноамериканці зуміли перевести гру ближче до воріт Владислава Кучерука, однак злагоджені та організовані дії оборони та надійна гра голкіпера (Кучерук усвідомив весь тягар відповідальності після того, як основний воротар Андрій Лунін відбув у розпорядження дорослої збірної) не дозволили збірній Колумбії розраховувати бодай на нічию.

У півфіналі наша молодіжна збірна зіграє з переможцем матчу Італія-Малі. Битва за вихід у фінал відбудеться 11 червня в Любліні.