Українець намагався вивезти до Польщі 400 кг бурштину

Українець намагався вивезти до Польщі 400 кг бурштину

За попередніми підрахунками, загальна кількість янтарю була оцінена у 8 мільйонів злотих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У минулому році польські митники перехопили в цілому 460 кг незаконно контрабандного бурштину. Цього разу вони виявили подібну суму лише в одному автомобілі. Український транспортер запевняв усіх, що не знав, який вантаж віз.

Співробітники Департаменту митного дорожнього руху в Дорогуску запідозрили щось недобре — їх насторожив водій транспортного засобу. Тож вантажний автомобіль, що перетинав кордон, було скеровано на додаткову перевірку.

Швидко підозри правоохоронців підтвердились. Як виявилось, таки варто було провести детальний перегляд вантажу. Між мішками з легально ввезеними товарами в напівпричепі були приховані також сумки з набагато більш цінним товаром. Офіцери знайшли в цілому 400,45 кг бурштину, який чоловік намагався контрабандно ввезти до Польщі без сплати податків.

Ринкова вартість збережених товарів може досягати навіть 8 мільйонів злотих.

Виявлений бурштин був різного розміру, каміння були як необроблені, так і попередньо оброблені. Серед них були також рідкісні, досить великі і красиві екземпляри.

Громадянин України, який керував транспортним засобом, не зізнався у перевезенні такого цінного вантажу. Чоловік стверджував, що нічого не знав про бурштин.

Провадження у справі ведеться слідчим підрозділом податкової служби Любліна під керівництвом районної прокуратури у Холмі, — інформує Izba Administracji Skarbowej w Lublinie.