Українська омбудсменка заявила, що представник Червоного Хреста ігнорує її листи
https://storage1a.censor.net/images/8/3/1/7/8317e07532049a1b2035ed8d0d5ffd84/original.jpg

Українська омбудсменка заявила, що представник Червоного Хреста ігнорує її листи

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що голова регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного хреста (МКЧХ) в Росії, Білорусі, Молдові та Україні Магне Барту ігнорує її листи з проханням відвідати українських політв’язнів у Росії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

«Змушена констатувати, що відсутня жодна реакція голови регіональної делегації МКЧХ в РФ, Білорусі, Молдові та Україні Магне Барту на мої листи щодо відвідання співробітниками МКЧХ Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха і Олександра Шумкова і сприяння моїм візитам до згаданих громадян України», – написала вона у Facebook в понеділок, 25 червня.

Також Денісова вчергове закликала представника МКЧХ Магне Барту відвідати українців у в’язницях Росії та окупованого Криму, «аби запобігти можливим трагічним наслідкам порушення прав і свобод людини».

«Минулого тижня він так і не знайшов час для зустрічі зі мною, тож пропоную йому зустрітися цього тижня», – додала Денісова.

Раніше Денісова висловила занепокоєння станом здоров’я Олега Сенцова і Володимира Балуха, котрі голодують в російських в’язницях. Уповноважена з прав людини констатувала, що російська влада не допускає її до Сенцова, не дозволяє їй поспілкуватися з ним через відеозв’язок і не надає його фото.

Олег Сенцов голодує в російській тюрмі вже майже півтора місяці. При цьому уповноважена з прав людини у Росії Тетяна Москалькова назвала голодування Сенцова «лікувальним».