Українські спецслужби встановили дані майже дев’яти сотень російських військових
Запорізька атомна електростанція в Енергодарі, яку окупували рашисти EPA/SERGEI ILNITSKY

Українські спецслужби встановили дані майже дев’яти сотень російських військових

Також триває процес збору даних про українців, які співпрацювали з російськими окупантами. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Допитавши кілька тисяч свідків, Служба безпеки України ідентифікувала близько дев’ятисот росіян, які вчиняли злочини в містах під Києвом. Також триває процес збору даних про українців, які співпрацювали з російськими окупантами.

За словами речника Служби безпеки України Артема Дехтяренка, зібрана інформація – це персональні дані російських військових, які вчинили злочини проти мирного населення на території Київської області. За його словами, додатково перевіряється інформація ще про 2,5 тисячі російських військових, які перебували в Київській області.

У цій справі допитано майже 7 тисяч свідків. Крім того, СБУ виявила понад 100 співробітників, які підтримували росіян у Київській області.

На Київщині виявлено понад тисячу тіл жертв злочинів росіян. У містах під Києвом російські солдати розстрілювали мирних жителів, катували та ґвалтували. Вони також грабували будинки, а відступаючи, мінували цивільні об’єкти.

IAR/І.Я.