Український літак «Мрія» у Польщі: привезе медобладнання для боротьби коронавірусом

Український літак «Мрія» у Польщі: привезе медобладнання для боротьби коронавірусом

Найбільший транспортний літак у світі АН-225 «Мрія» доставить медичне обладнання до Польщі для боротьби з коронавірусом. Його приземлення очікується у Варшаві 14 квітня у першій половині дня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Літак має приземлитися у варшавському аеропорті ім.. Шопена орієнтовно 14 квітня. Як повідомив речник аеропорту, на даний момент летовище звернулося до управління авіації для отримання згоди на посадку. На сьогодні офіційної згоди ще не отримано.  Вона очікується завтра або післязавтра.

Отримання такої згоди у цьому випадку не є просто формальністю. Аеропорт ім. Шопена може приймати повітряні судна класу Ф,  а транспортний літак АН-225 належить до класи Е. Незважаючи на це, речник інформує, що через майже повну відсутність операцій на аеропорту, і його операційні можливості обмеження відмови вони не сподіваються.

На жаль, через карантинні заходи аеропорт буде приймати заходи щодо не скупчення людей, які вірогідніше за все, захочуть побачити приліт найбільшого літака у світі.

Раніше прес-служба «Антонова» повідомляла,  що в кінці березня Ан-225 почав виконувати випробувальні польоти після модернізації. Зокрема, було встановлено нову систему керування силовою установкою українського виробництва.

Нагадаємо, польска авіакомпанія LOT допомагала Україні з евакуацією українців.

ФОТО: twitter АНТОНОВ/Yelena Sergiyenko