В’ячеслав Кириленко взяв участь у відкритті Міжнародного конгресу україністів
https://www.kmu.gov.ua/storage/app/uploads/public/5b3/0cb/e31/5b30cbe3121a3280018645.jpg

В’ячеслав Кириленко взяв участь у відкритті Міжнародного конгресу україністів

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко взяв участь у відкритті ІХ Міжнародного конгресу україністів, що відбувся  у колонній залі Київської міської державної адміністрації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Урядовий портал.

Сьогодні, 25 червня, Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко взяв участь у відкритті ІХ Міжнародного конгресу україністів, що відбувся  у колонній залі Київської міської державної адміністрації. У заході також взяла участь Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, представники Адміністрації Президента України, Президії НАН України, науковці. 

В’ячеслав Кириленко привітав учасників конгресу від імені Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та  Уряду. А також особисто побажав  науковцям успіхів у  роботі конгресу.

У своєму виступі Віце-прем’єр-міністр наголосив на актуальності  розвитку та підтримки з боку держави гуманітарної науки в Україні, зокрема українознавства.

Крім того, він зазначив, що під час агресії Росії проти України  україністика  перестала бути  лише науковими розвідками: «Гуманітарне знання, скероване на те, щоб українці пізнали самих себе, скероване на розширення знання і розуміння  української національної ідентичності, давно перестало бути лише науковою роботою. А це робота на зміцнення національної безпеки України. Українознавці, україністи – учасники боротьби на фронті боротьби за нашу ідентичність, за нашу незалежність», – сказав Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко.

Міжнародний конгрес україністів триватиме до 28 червня, у роботі наукового форуму беруть участь близько 600 українських та зарубіжних вчених-гуманітаріїв.

Довідково

Міжнародна асоціація україністів заснована 1989 року в Італії. Головне завдання цієї асоціації – сприяння відновленню  та розвиткові українознавства, збереження пам’яток історії та культури, поширення знань про культуру і науку українського народу в світі, координація діяльності національних асоціацій в різних країнах.