Вчора відновив роботу пункт пропуску «Шегині» на польсько-українському кордоні

Вчора відновив роботу пункт пропуску «Шегині» на польсько-українському кордоні

Вночі з 15 на 16 червня польська сторона розблокувала рух автотранспорту через цей пункт пропуску. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як інформує адміністрація Державної прикордонної служби України:

«У ніч на 16 червня прикордонники Республіки Польща повідомили про рішення щодо відновлення руху автотранспорту через пункт пропуску «Медика». Цієї ж ночі Держприкордонслужба України забезпечила можливість пропуску легкового та вантажного транспорту у пункті пропуску «Шегині», навпроти польського — «Медика», — йдеться в повідомленні.

Нагадуємо, що зараз на кордоні з Польщею працюють 4 пункти пропуску для автомобільного сполучення: «Краковець — Корчова», «Рава-Руська — Гребенне» та «Ягодин — Дорогуськ» та «Шегині-Медика».

14 червня ДПСУ інформувала, що в пункті пропуску «Шегині» станом на 11:00 зібралися близько 400 осіб, які очікували на перетин кордону з Польщею. Люди скаржилися, що час очікування в пункті пропуску становить до 10 годин без дотримання соціальної дистанції та без можливості розв’язання санітарно-гігієнічних проблем.

А вчора, 15 червня, заступник начальника Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Олексій Гавел заявив, що великі черги в пункті пропуску «Шегині» відбулися через те, що польські прикордонники здійснюють мандрівникам температурний скринінг та контрольні операції по встановленню правил і законності підстав для перебування на території Польщі.