Відкриття виставки «100 років сусідства: Україна і Польща»
https://gdb.rferl.org/D92EC5FB-1E5B-4201-BEB7-B029AD03BC05_cx0_cy7_cw0_w1023_r1_s.jpg

Відкриття виставки «100 років сусідства: Україна і Польща»

Павло Розенко на відкритті виставки «100 років сусідства: Україна і Польща»: Між нашими народами набагато більше того, що об’єднує. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Урядовий Портал.

1 листопада Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко взяв участь у відкритті фотодокументальної виставки «100 років сусідства: Україна і Польща».

«Виставка присвячена ювілею відновлення державності України та Польщі і висвітлює нашу спільну історію, в якій були і славні, і трагічні сторінки», – сказав у своєму виступі Павло Розенко.

«Але ми були разом в епоху боротьби за відновлення нашої державності, яка тривала протягом останніх 100 років. Недарма видатний український поет Василь Стус, перебуваючи в російських концтаборах, захоплювався історією польської боротьби проти радянської окупаційної влади. Він висловлював сподівання, що успіх боротьби Польщі з радянщиною стане прекрасним прикладом для українців у їх боротьбі проти деспотизму радянської імперії. І я вкотре наголошую, що між нашими народами набагато більше спільного, доброго і світлого, ніж проблемних питань. Ми маємо дивитися в майбутнє, спираючись на ті численні позитиви, які є в нашій багаторічній історії», – підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

Павло Розенко привітав ініціативу української і польської громадськості про спільну молитву на могилах загиблих з обох боків, яка пролунала напередодні 1 листопада. «І сьогоднішня виставка – ще один крок до такого порозуміння і примирення», – сказав він.