Виставка "Правда і Пам’ять. Катинський злочин" (фото)

Виставка “Правда і Пам’ять. Катинський злочин” (фото)

Упродовж найближчого місяця у Кафедральному костелі Успіння Пресвятої Діви Марії в Одесі можна подивитися виставку під назвою “Правда і Пам’ять. Катинський злочин”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Генеральне Консульство Республіки Польща в Одесі.

Виставка російською і польською мовами була підготовлена Музеєм Традицій Незалежності у Лодзі та Товариством “Катинська Родина”, м. Лодзь.

Виставу урочисто відкрили 17 травня ц. р. єпископ одесько-сімферопольський Броніслав Бернацький, Генеральний Консул Даріуш Шевчик та головний організатор Лідія Ковальчук, директор Одеського Академічного Центру Міжнародної Академії Наук.

В експозиції представлено тему вбивства НКВД польських громадян у 1940 році та створення четвертого катинського цвинтаря у Биковні. Відвідувачі можуть дізнатися правду про катинський злочин, скоєний проти польських військовополонених, які потрапили у совєцький полон після агресії СРСР проти Польщі 17 вересня 1939 року.

Під час відкриття виставки зроблено акцент на символічному значенні Катині для усіх Поляків. Генеральний Консул нагадав про восьмі роковини авіакатастрофи урядової делегації на чолі з президентом Лєхом Качиньським, яка летіла до Катині на урочисті заходи з нагоди 70 роковин катинського злочину.