Втрата Зеленським контролю над "Слугою народу"

Втрата Зеленським контролю над “Слугою народу”

Втрата Зеленським контролю над “Слугою народу” закінчиться дочасними і парламентськими, і президентськими виборами, – Портников. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Еспресо.

Як засвідчило голосування за продаж землі сільськогосподарського призначення, для ухвалення рішень, найбільш важливих для Володимира Зеленського, його парламентській більшості бракує голосів. Зокрема, із 240 депутатів, котрі були “за”, 12 не були членами президентської фракції

На це звернув увагу відомий український журналіст, публіцист і громадський діяч Віталій Портников в ефірі програми “Суботній політклуб”, яка вийшла ввечері 16 листопада 2019 року на телеканалі Еспресо.TV.

“Ми маємо чітко сказати, що з кожним днем більшості “Слуги народу” буде все менше. А це означає, що до України почне повертатися демократія”, – зазначив він.

Зрештою, продовжив Портников, сподіваючись повернути втрачену парламентську більшість Зеленський піде на переобрання Верховної Ради, знову сподіваючись на свій високий рейтинг. Це в свою чергу – а партія “Слуга народу”, на думку журналіста, вже не матиме переваги у Раді – може викликати в країні необхідність дострокових виборів президента.