Заява Правління Польсько-української господарчої палати

Заява Правління Польсько-української господарчої палати

Минув рік після повномасштабного злочинного нападу Росії на Україну. Це був час великих жертв і самопожертви захисників та захисниць України, а також час випробувань для друзів України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на блог голови Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Першого Віце-Президента Польсько-Української Господарчої Палати Олега Дубіша.

Польсько-українська господарча палата, яка вже 30 років діє в обох країнах, не припинила діяльність в Україні. Ми хочемо подякувати нашим українським колегам за те, що вони також  захищають нашу свободу, що більшість представництв досі працюють, допомагають підприємцям, надають гуманітарну допомогу.  Дякуємо підприємцям з Польщі за фінансову підтримку Фонду допомоги Україні та всю допомогу, яку вони надають українським біженцям.

Ця війна ведеться на мілітарному фронті та на економічному. Місія Польсько-української господарчої палати – зміцнення економічного обміну, допомога підприємцям, співстворення дружнього регуляторного середовища.

У воєнний 2022 рік ми не припинили статутної діяльності. Ми приділили особливу увагу покращенню стандартів обслуговування на кордоні, створенню ефективних транспортних коридорів, інтеграції мігрантів та розвитку українського підприємництва, підтримці місцевих громад в Україні, допомозі в малій відбудові та інтервенції від імені компаній-членів у спірних справах. Ми також були хабом, надаючи матеріальну та фінансову підтримку гуманітарним організаціям в Україні та неурядовим організаціям у Польщі.

Попереду ще більше викликів. Ми повинні виграти цю війну і здобути мир. Ми заявляємо про нашу роботу по відбудові українського підприємництва. Звертаємось за підтримкою до Фонду допомоги Україні, який надає гуманітарну допомогу постраждалим від війни. Закликаємо до витримки та згуртованості, без яких не буде перемоги.

Cлава Україні!

Правління Польсько-української господарчої палати,
Варшава-Київ, 24 лютого 2023р.