Нижньосілезький ксьондз приїхав до костелу верхи… на віслюку (відео)

Нижньосілезький ксьондз приїхав до костелу верхи… на віслюку (відео)

Священик з однієї з парафій в Нижній Сілезії заїхав до святині, сидячи на віслюку. Це було частиною святкування Вербної неділі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Короткий фільм з цієї події опублікував на Facebook колишній мер Строня Шльонського — Збігнєв Лопусєвіч. На записі показано, як священик з парафіяльної церкви ім. Св. Іоанна Хрестителя у Новому Гєралтові, що у Клодзькому повіті, йде до церкви, сидячи на ослі. Через деякий час, у супроводі співу вірних, він залишив тварину посеред храму і став відправляти святу месу.

Осел з’явився в костелі у зв’язку з Вербною неділею. Це свято було започатковано на згадку про прихід Ісуса Христа до Єрусалиму — згідно з Святим Письмом, він мав з’явитися там на віслюку.

Цей запис обурив багатьох користувачів Інтернету, які почали критикувати ідею духовенства під постом колишнього мера. «Ще одна вистава в церкві», «Це не має нічого спільного з вірою» — є також коментарі, де люди звинувачують священика у тому, що він знущається над твариною. Дехто не соромився стверджувати, що ксьондз страждає манею величі і вважає себе ледь не Спасителем світу.

А як ви гадаєте, чи можуть мати місце подібні “вистави” у храмах?

Nowy Gierałtów – Gmina Stronie Śląskie 14.04.2019 r.

Опубліковано Zbigniew Łopusiewicz Burmistrz Stronia Śląskiego w latach 1994-2018 Неділя, 14 квітня 2019 р.