Щороку до Польщі приїжджає понад 2 мільйони українців

Щороку до Польщі приїжджає понад 2 мільйони українців

Як показало дослідження Варшавського університету, щорічно до Польщі приїжджає понад два мільйони громадян України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Poland.

Опитування проводилось за допомогою прямого інтерв’ю, в якому взяли участь 850 українців, які приїхали до Польщі — переважно з метою отримання прибутку.

Серед проаналізованих питань, серед інших, було те, чи українці мають намір назавжди залишитися в Польщі, що вплинуло на їхнє рішення приїхати до Польщі, як змінилися їхні фінансові очікування, чи інтегруються громадяни України з поляками та що вони думають про майбутнє своїх дітей у цій країні.

Результати досліджень свідчать про те, що найбільшу групу українців, які приїжджають до Польщі, — це чоловіки з професійною освітою.

Дослідження показують, що близько 1/3 українців, які перебувають у Польщі, хотіли б залишитися тут. Це стосується головним чином молодих людей, які приїхали до Польщі на роботу чи навчання. Найбільша кількість громадян України проживає у великих міських центрах, особливо в Мазовецькому воєводстві, — зазначає rmf24.pl.