У понеділок Польща та Україна можуть підписати «зернову угоду»
Міністр рільництва Польщі Роберт Телюс PAP/Paweł Supernak

У понеділок Польща та Україна можуть підписати «зернову угоду»

Польська та українська сторона доопрацьовують подробиці спільного документу щодо зупинки імпорту збіжжя з України до Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У п’ятницю міністр сільського господарства та сільського розвитку Польщі Роберт Телюс поспілкувався з міністром сільського господарства України щодо імпорту зернових із цієї країни. Як він сказав під час зустрічі з журналістами, деталі угоди з цього приводу опрацьовуються:

«Наші польські та українські служби ще працюють над доопрацюванням цього документу. Сьогодні на 20-у я домовився про наступну зустріч із міністром з цього питання. Якщо нам вдасться завершити всі питання сьогодні, завтра, а, можливо, навіть післязавтра, то у понеділок відбудеться зустріч та підписання цього документу. Зустріч була дуже доброю. Думаю, що вона дасть результати».

Міністерство рільництва Польщі намагається зупинити імпорт зерна з України до Польщі. Міністр зазначив, що зерновий транзит продовжуватиме працювати в рамках «Коридорів солідарності». Зустріч міністрів відбулася онлайн на прохання Роберта Телюса.

Нагадаємо, польські аграрії вимагають вивезення з території Польщі українського збіжжя, щоби мати змогу продавати свій урожай. Під час візиту до Варшави президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що рішення буде знайдено.

IAR/Т.А.