Тимошенко кличе фракції на консультації – хоче нову коаліцію (відео)
Фото ZiK

Тимошенко кличе фракції на консультації – хоче нову коаліцію (відео)

Представників парламентських фракції закликають до участі у консультаціях щодо створення нової коаліції, нового уряду та національної комісії із розслідування корупційних злочинів влади. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Представників парламентських фракції закликають до участі у консультаціях щодо створення нової коаліції, нового уряду та національної комісії із розслідування корупційних злочинів влади. Про це під час ранкового засідання Верховної Ради України, яке транслює телеканал ZIK, заявила лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко запевнила, що фракція голосуватиме за будь-яку дату інавгурації новообраного Президента України, проте, сказала вона, ключове питання полягає у тому, чи не стане парламент «гирями» на змінах, які очікують українці.

«Ми закликаємо до консультацій усі фракції для створення абсолютно нової коаліції, нового уряду і національної комісії із розслідування корупції на найвищому посадовому рівні», – сказала Тимошенко.

Як повідомляли, голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявляв, що немає жодних юридичних чи політичних підстав для розпуску Ради.

Додамо, доктор філософських наук, професор, політолог Антоніна Колодій вважає, що «гарячка» з розпуском парламенту з боку новобраного Президента Володимира Зеленського викликана бажанням легітимізувати через вибори прем’єрство Тимошенко.