Україна дозволила іноземцям перетинати кордон з туристичною метою: карантин проходитимуть не всі

Україна дозволила іноземцям перетинати кордон з туристичною метою: карантин проходитимуть не всі

Тимчасова заборона на в’їзд в Україну іноземців скасовується. Як заявили в Державній прикордонній службі України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

12 червня 2020 року, Уряд прийняв кілька рішень, якими змінив вимоги щодо в’їзду в Україну іноземних громадян та осіб без громадянства.

Згідно з Постановою № 477, втратило чинність розпорядження Кабінету Міністрів України щодо тимчасової заборони в’їзду в Україну іноземців.

Разом з тим, постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. № 480 передбачено, що для в’їзду в Україну іноземцям необхідний відповідний страховий поліс. А для осіб, які прибувають з країн зі значним поширенням захворювання на коронавірусну інфекцію – перебування на обсервації.

Обсервації не підлягають громадяни держав із значним поширенням COVID-19, які не перебували на території цих держав протягом останніх 14 днів, працівники дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей, водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад, учасники зовнішнього незалежного оцінювання разом з однією особою, що супроводжує кожного з них, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою. Також обсервації не підлягають особи, що дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу “Дій вдома”.

Державами із значним поширенням COVID-19 вважаються держави, в яких кількість активних випадків захворювання на коронавірус становить більше ніж 40 осіб на 100 тисяч населення. Перелік таких держав Державній прикордонній службі України кожні 3 дні надаватиме Міністерство охорони здоров’я України.