Верховна Рада прийняла закон, який спростить життя українським заробітчанам

Верховна Рада прийняла закон, який спростить життя українським заробітчанам

Верховна Рада України ухвалила законопроект №2365 про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством у працевлаштуванні за кордон. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За документ проголосували 248 народних депутатів. Таким чином шахрайство повинно суттєво зменшитись, адже більшість нечесних бізнесменів заробляють на тому, що беруть наперед гроші за вакансію, а потім або просто зникають з грошима, або ж відправляють людей незрозуміло куди. А українці таким чином залишаються ні з чим — без грошей, без роботи або в жахливих умовах.

Новий закон має на меті:

✅заборонити компаніям, що працюють у сфері міжнародного працевлаштування, отримувати кошти від потенційного працівника за працевлаштування за кордон;

✅запровадити адміністративну відповідальність за порушення такими компаніями заборони на стягнення з громадян будь-яких гонорарів, комісійних та інших винагород за посередництво у працевлаштуванні в Україні або за кордоном.

Після остаточного ухвалення закону український трудовий мігрант більше не буде сплачувати гроші компанії-посереднику за вакансію; а на компанії-порушники будуть накладати штраф (2-5 тисяч неоподатковуваних мінімумів).

Із проектом закону можна ознайомитися ось ТУТ.