З 2010 року з України виїхало понад 4 млн людей

З 2010 року з України виїхало понад 4 млн людей

Майже 4 мільйони людей виїхали з України з 2010 року і вирішили залишитися за кордоном, — заявив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Президент Зеленський оголосив про реалізацію програми, спрямованої на заохочення українців повернутися та залишитися в країні.

Міграція має циклічний характер. Однак постійною тенденцією є те, що українці і далі продовжують виїжджати за кордон, — заявив міністр Дмитро Дубілет у своєму профілі в Telegram. Винятком став лише 2014 рік. Міністр пов’язує це з початком війни і відсутністю обліку на окупованих територіях.

“Те, що мене здивувало. Безвіз суттєво не вплинув на підсумкові цифри міграції і сальдо. Я це пояснюю тим, що відбувся перерозподіл — люди стали менше їздити в Росію (принаймні, офіційно), і більше — в Європу», — зазначив Дубілет.

Державна служба статистики України повідомила, що середня кількість населення країни станом на 1 жовтня 2019 року становила понад 41,7 мільйона людей. Ці дані не включають Крим, анексований Росією у 2014 році. В кінці 2020 року в Україні має бути проведений перепис населення, який зможе точно визначити кількість громадян, які проживають у країні.

Фото ілюстративне