У Нижній Сілезії затримали нелегалів з України

У Нижній Сілезії затримали нелегалів з України

Українців затримали за порушення умов перебування в Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У Польщі у Нижньосілезькому воєводстві затримали 6 громадян України за нелегальне працевлаштування та порушення умов перебування в країні. Про це повідомляє капітан прикордонної служби Рафал Потоцький, прес-секретар керівника Надоджанського відділу прикордонної служби РП

У четвер, 28 березня офіцери прикордонної служби в Клодзко, Єленя Гура, Гожув-Велькопольський і Зелена-Гура-Бабімост в рамах перевірки законності працевлаштування іноземців, виявили, що 6 громадян України перебувають на території Польщі незаконно.

Розслідування показало, що українці працювали на теренах РП незаконно. Основним порушенням положень було виконання роботи без необхідного дозволу, а в кількох випадках робота була надана на умовах, несумісних з дозволом.

Зокрема, співробітники прикордонної служби в Клодзко затримали трьох громадянок України, які працювали незаконно, тобто виконували роботу, що не відповідала до правовим нормам РП.

Подібна ситуація склалася й у Болкові, де офіцери прикордонної служби з Єленії Гури затримали двох українців. Один з них використовував польську візу з правом працювати всупереч її призначенню. Замість того, щоб працювати в Польщі, їздив на заробітки до Чехії. Другий із затриманих приїхав до Польщі на основі біометричного паспорта, проте не продовжив своє перебування на території країн Шенгену.

Тим часом співробітники прикордонної служби з Гожува-Велькопольського на автовокзалі у Гожуві затримали громадянина України, який мав паспорт і візу, а також заяву про намір працевлаштування як працівник складу, але покинув свою роботу в середині грудня і відтоді ніде не працював. З цієї причини офіцерам прикордонної служби довелося відкликати його візу з правом на роботу.

Затримані українці добровільно подали відповідні заяви про зобов’язання сплатити штраф. Громадяни України, також, зобов’язані покинути територію Польщі на протязі 30 календарних днів. Заборона повторного в’їзду на територію РП триватиме один рік.

З початку 2019 року офіцери Надоджанського відділу прикордонної служби РП затримали 595 громадян України за порушення умов перебування в Польщі.