На затоплених територіях прогнозують зростання распіраторних захворвань
Вроцлав, 19.09.2024. PAP/Maciej Kulczyński

На затоплених територіях прогнозують зростання распіраторних захворвань

Постраждалих від повені та служби, які там працюють, необхідно забезпечити засобами індивідуального захисту. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Лікарі наголошують, що під час повеней відбувається зараження небезпечними бактеріальними захворюваннями, зокрема жовтяницею, правцем та черевним тифом. Вакцинація проти правця включена в обов’язковий календар щеплень. Проте багато людей добровільно роблять щеплення проти гепатиту А. Щеплені люди повинні мати імунітет проти цих захворювань.

https://twitter.com/Marcin__Czech?ref_src=twsrc%5Etfw

Голова Національної програми боротьби з інфекційними захворюваннями професор Адам Антчак каже, що постраждалих від повені та служби, які там працюють, необхідно забезпечити засобами індивідуального захисту:

«Брудні руки від брудної води нема де помити. Це відкрита дорога для інфекції. Тобто перша справа — це профілактика заражень. Рукавички, дезінфекція — неабияк важливі. Не забуваймо також про маски. Це все повинно там бути без варіантів. Ніхто не застрахований від ризку зараження. Йдеться як про мешканців, так і про рятувальників та правоохоронців».

Професор Адам Антчак додав, що в цьому регіоні країни також слід очікувати збільшення кількості респіраторних інфекцій. У Міністерстві здоров’я повідомили, що запаси вакцин уже відправлені до Нижньої Сілезії, і вони будуть у розпорядженні лікарів.

IAR/І.Я.