Польща хоче надати свої порти для експорту українського зерна
Ілюстраційне фото Michal Jarmoluk z Pixabay/ Pixabay License

Польща хоче надати свої порти для експорту українського зерна

З цією метою відбудуться перемовини на тему збільшення пропускної здатності польсько-українського кордону для зерна з України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голова Канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик повідомив, що у середу на польсько-українському кордоні зустрінеться група, щоб розглянути можливості збільшення пропускної здатності прикордонних переходів для українського зерна. Головна мета – дати можливість Україні експортувати через польські порти.

Міхал Дворчик наголосив, що Польща налаштована підтримати Україну в цьому плані. Він нагадав, що 50 мільйонів тонн українського зерна, яке раніше експортували через порти Чорного моря, чекає на транспортування до одержувачів по всьому світу. «Більшість цієї продукції відправляли до Північної Африки, і без цього зерна ці країни можуть зіткнутися з голодом. Ми сповнені рішучості підтримати Україну в цьому експорті, у доставці цього зерна до місця призначення», – сказав міністр Міхал Дворчик.

Керівник канцелярії прем’єр-міністра додав, що допомога в експорті українського зерна також має на меті запобігти черговій хвилі міграції з африканських країн, яка може бути спричинена голодом.

Міжнародне співтовариство, в тому числі ООН та Європейська рада, звинувачують Росію в спробі спричинити продовольчу кризу, блокуючи чорноморські порти та розкрадаючи українське зерно.

IAR/Т.А.