Польща та Україна підпишуть безпекову угоду під час візиту Зеленського
Прапори України та Польщі PRdU

Польща та Україна підпишуть безпекову угоду під час візиту Зеленського

«Ця умова важлива. Вона, безперечно, окреслює конкретні дії і майбутнє. Це важливий елемент. І це не лише угода між Польщею та Україною», – заявив Чеслав Мрочек. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Заступник міністра внутрішніх справ і адміністрації Чеслав Мрочек підтвердив, що Польща підпише з Україною угоду про безпеку під час візиту Володимира Зеленського до Варшави.

Він не захотів повідомляти подробиці приїзду президента України до Польщі з міркувань безпеки.

В ефірі Польського радіо 24 Чеслав Мрочек нагадав, що подібні угоди з Україною вже підписали інші країни НАТО.

«Ця умова важлива. Вона, безперечно, окреслює конкретні дії і майбутнє. Це важливий елемент. І це не лише угода між Польщею та Україною. Більшість країн НАТО, які підтримують Україну, підписують такі угоди, беручи письмові зобов’язання щодо подальшої підтримки України. Це також такий підсумок – доказ єдності всередині НАТО», – заявив заступник міністра внутрішніх справ і адміністрації Польщі.

Прем’єр-міністр Дональд Туск нещодавно наголосив у Брюсселі, що зобов’язання перед Україною не будуть виконуватися за рахунок безпеки Польщі.

«Ми жодним чином не хочемо і не можемо послабити оборонних можливостей Польщі. Це не завжди спрощує мої розмови із президентом Зеленським, але я сказав дуже чітко – ми будемо допомагати, бо ваша безпека – це наша безпека, але ми не зробимо нічого, що послабить нашу безпеку чи наші можливості, ми тут говоримо про винищувачі, про озброєння, яке часом потрібне і Польщі, і Україні», – заявив Дональд Туск.

IAR/В.Г.