Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді незабаром відвідає Польщу та Україну
Фото ілюстративне. Нарендра Моді та Майтріпала Сірісена (2015) Prime Minister’s Office, Government of India – http://pibphoto.nic.in/photo//2015/Feb/l2015021662337.jpg Source Link, GODL-India, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38439353

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді незабаром відвідає Польщу та Україну

Індійські ЗМІ повідомляють, що після перебування в Польщі Моді вирушить до України. Зустріч прем’єр-міністра Індії з владою в Києві може відбутися з нагоди Дня Незалежності України, який відзначається 24 серпня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді незабаром відвідає Польщу та Україну. Про це повідомляє AFP з посиланням на інформацію міністерства закордонних справ Індії. 

Візит Моді до України стане його першою поїздкою туди після повномасштабного вторгнення росії в лютому 2022 року і відбудеться всього за кілька тижнів після його зустрічі з Путіним у Москві.

Згідно з інформацією, отриманою PAP з дипломатичних джерел, прем’єр-міністр Дональд Туск і президент Анджей Дуда мають зустрітися з Моді в Польщі. Візит Моді відбудеться в 70-ту річницю встановлення дипломатичних відносин між Польщею та Індією. Індійські ЗМІ повідомляють, що після перебування в Польщі Моді вирушить до України. Зустріч прем’єр-міністра Індії з владою в Києві може відбутися з нагоди Дня Незалежності України, який відзначається 24 серпня.

Індія намагається поглибити відносини із Заходом і водночас підтримувати добрі відносини з росією.

Як пише Reuters, «Індія утримується від прямого звинувачення росії в тому, що Москва називає спеціальною військовою операцією, водночас закликаючи своїх сусідів вирішити конфлікт шляхом діалогу та дипломатії».

Влада США висловлює стурбованість індійсько-російськими відносинами і намагається зміцнити зв’язки з Делі, які покликані стати противагою посиленню Китаю.

PAP/В.Г.