Легка конфа v 2.0: бізнес-форум сили для українського підприємництва

Легка конфа v 2.0: бізнес-форум сили для українського підприємництва

26–27 липня 2024 року у Львові, конференц-залі Barvy Event Hall, відбувся бізнес-форум, присвячений легкій промисловості та викликам і проблемам в цій галузі. Запрошені спікери порушували актуальні питання: ринку, пропозицій, маркетингу, обслуговування. Під час проведення форуму гості відчували приємну атмосферу гостинності, оскільки організатори подбали про високий рівень сервісу. Після виступів учасники мали можливість поспілкуватися з потенційними партнерами, дискутувати на актуальні, для бізнесу теми, та набиратися нових знань і навичок. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на блог кандидата наук із соціальних комунікацій, викладачки кафедри міжнародної інформації Національного університету “Львівська політехніка”, журналістки-блогерки, громадської діячки, волонтерки, бізнес-аналітикині, комунікаційниці, політтехнологині Марії Павлюх.

Під час бізнес-форуму був проведений благодійний аукціон «Пташки перемоги», який зібрав 202 тис. грн. на дрони для ЗСУ. Керівником благодійного проєкту «Пташки перемоги» є підприємець, власник мережі «Ваш лаваш» та учасник бізнес-спільноти «Board» Ігор Дулин. 

Було подано 6-ть лотів для підприємців, а всі кошти благодійний проєкт «Пташки перемоги» спрямує для військових на передову.

Два насичені дні включали: виступи, панельні дискусії та обмін синергією, що запанувала серед гостей і спікерів. Розумінню особистих потреб клієнта, його потреб були присвячені виступи: Кирила Супрунова «Чому сервіс і є продукт?», Євгена Кудрявченка «Як зрозуміти клієнтські потреби та передбачити поведінку покупців?» та Анни Ніколаєвої «Як виявити приховані потреби клієнтів?».

Головним меседжем виступу Кирила Супрунова стала пропозиція стати клієнтом власного магазину, щоб побачити «недоліки зсередини». За допомогою статистики можливо виявити потреби клієнта, особливо, якщо потреба прихована, ‒ вказує  Анна Ніколаєва. «Люди не хочуть мати багато речей, люди хочуть мати стильний лук», ‒ стверджує Євген Кудрявченко.

Під час розбору бізнесу на сцені за участі Кирила Супрунова та Валерія Максименка, а також панельної дискусії «Як брендам розробляти продукти, що відповідають потребам і вподобанням клієнтів? за участі:  Сергія Параски, Тетяни Вовк, Ольги Штейнле, Андрія Моськіна та Євгена Кудрявченка були поставлені важливі проблеми власного досвіду обслуговування клієнтів, онлайн-опитування та відгуки як форми зворотного зв’язку з клієнтами; попиту і пропозиції, а також встановлення генераторів для ефективної роботи в умовах війни.

«Кастомізація продукту», ‒ виступ Олени Мельник торкався цікавої пропозиції до гостей, яким спікерка запропонувала розмалювати дорожню сумку за власними вподобаннями. Саме індивідуальний підхід робить продукт цінним і неповторним, бо враховує смаки клієнта.

Вивчення сучасної фешн-індустрії присвячені виступи: «Цифровізація та штучний інтелект у фешн» Ігоря Полича; «Сегментація у фешн» Оксани Харькіної та «Партнерство – шлях до зростання фешн-індустрії» Тараса Притули. Інформаційний прогрес, цифровізація та ШІ повинні бути присутніми у фешн-індустрії та для тих підприємців, які хочуть постійно зростати. Також для легкої промисловості важливо навчитися плануванню, оскільки це знизить негативні ризики для підприємств. Для цього Маріанна Самсонова пропонує використання асортиментної матриці – інструменту, що дозволить уникнути «прогорання» під час продажів. Продовженням цієї теми стала панельна дискусія «Масштабування стратегій маркетингу та продажів» за участі: Вікторії Король, Ольги Третяк, Андрія Логвіна, Анастасії Дзюби, Анни Бец, Катерини Жураківської та Маріанни Самсонової. Поряд з тим, загальні тенденції у світі, зокрема сталого розвитку також впливають на фешн-індустрію в Україні як і в інших країнах світу. Це формує особливу культуру споживання, ‒ стверджує спікер  Ігор Дідок.

Тематичний блок, що об’єднав велику кількість аспектів розвитку легкої промисловості присвячений талантам, організації команди та корпоративній культурі. Зокрема, спікерка Ольга Трубчак вважає, що корпоративна культура обов’язково повинна бути клієнтоорієнтована, а підхід до кожного повинен бути індивідуальним. Цієї ж думки притримується спікерка Уляна Киричук, що формує важливе гасло підприємця «Іди до свого клієнта, де б він не знаходився». А для того, щоб клієнт був задоволений, важливо, щоб команда була активним єдиним механізмом, де кожний міг би реалізувати свій талант, ‒ вважає спікерка  Жанна Кондратьєва.

Іншим тематичним блоком став аналіз багатоканальних підходів, збільшення попиту, продажів та оптимізація роботи підприємства. Черговий бізнес-розбір на сцені за участі спікерів: Андрія Моськіна та Андреаса Білоуса був присвячений застосуванню різних підходів у модному ритейлі. Жодний бренд сьогодні не обходиться без інформаційної кампанії в мережах. Для цього важливо оптимізувати роботу з відомими лідерами думок-блогерами, ‒ наголосили у своєму виступі Ірина Моруга та Антон Фортунатов. Роль інформаційного простору для бізнесу вагома, зокрема мереж, важливих під час початкових продажів, оскільки віральний контент, що поширюється споживачами відіграє вирішальну роль у створенні цілісного бренду, ‒ стверджує спікерка Наталя Шмалько.

Спікерка Марина Лосєва вважає дієвим інструментом ‒ збільшення попиту власного товару шляхом створення капсульних колекцій клієнта, тому що люди хочуть мати різні образи, а не великі шафи речей, що губляться серед інших. Поряд з тим, підприємцю важливо дбати про розвиток власної справи шляхом масштабування. Цього можна досягти через франшизу, ‒ роздумує спікерка Мирослава Козачук.

Після дискусій та виступів гості, учасники форуму мали можливість поспілкуватися особисто з кожним спікером, а також знайти нових друзів і партнерів. Закінчився дводенний інтенсив позитивними побажаннями загальної перемоги та розвитку легкої промисловості в Україні.