Маю чудових друзів та однодумців об’єднаних громадською, експертною, журналістською та історико-культурною діяльністю з метою зміцнення і розвитку українсько-польських стосунків

Маю чудових друзів та однодумців об’єднаних громадською, експертною, журналістською та історико-культурною діяльністю з метою зміцнення і розвитку українсько-польських стосунків

Маю чудових друзів та однодумців Ярослав Сумишин, Aнна Стожко, Oлена Коцеруба та Вікторія Чирва, об’єднаних громадською, експертною, журналістською та історико-культурною діяльністю з метою зміцнення і розвитку українсько-польських стосунків. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на блог експерта Центру політичних студій «Доктрина» у сфері українсько-польських відносин та проблем безпеки, аналітика, публіциста, блогера, учасника експертних досліджень і круглих столів з протидії гібридній агресії РФ Анатолія Курносова.

Вчора від імені ГО Коло європейського діалогу та Stowarzyszenie Pojednanie Polsko-Ukraińskie, за сердечного сприяння та участі представників Посольство Республіки Польща у Києві / Ambasada RP w Kijowie, ми разом вшанували пам’ять Анни Валентинович у 95-ту річницю з дня її народження, поклавши квіти до пам’ятника.

Українка, яка народилася у Рівненській області, стала видатною польською громадською діячкою, журналісткою, співзасновницею і лідеркою легендарної профспілки «Солідарність». Її діяльність сприяла падінню комунізму в Польщі у 1989 році, розвалу Варшавського пакту, а зрештою й розпаду СРСР, що на довгі роки послабило російський вплив у Європі. Загинула в Смоленській катастрофі президентського літака 10 квітня 2010 року разом з іншими представникам польської еліти.

Анна Валентинович є героїчною постаттю, яка об’єднує два наші народи, дві наші країни. Вона є прикладом мужньої та переможної боротьби проти тоталітаризму і агресивного імперіалізму, які і сьогодні мають ту саму причину та місце походження на кремлівських болотах.

Честь її пам’яті.