Мер Варшави провів розмову із Віталієм Кличком. Виявилось, що Кличко був несправжнім
Фото: twitter.com/trzaskowski_

Мер Варшави провів розмову із Віталієм Кличком. Виявилось, що Кличко був несправжнім

Мер Варшави Рафал Тшасковський провів розмову зі своїм українським колегою, головою Києва Віталієм Кличком. А потім виявилось, що це був обман. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Останніми днями з’ясувалося, що кілька очільників європейських міст стали жертвами кібершахраїв – їх ошукали з допомогою технології «діпфейк». Діппфейк — це технологія, що використовує нейромережі, за допомогою якої обличчя та міміка однієї людини змінюються на обличчя іншої, часто більш відомої. В результаті у глядача створюється відчуття, що він справді має справу зі знаменитістю, а не з тим, хто лише намагається видати себе за неї.

Цього разу кібершахраї втілились у образ мера Києва Віталія Кличка. Віднедавна з’явилася інформація, що в розмові з фейковим Кличком брали участь президенти Берліну, Відня та Мадриду. Згодом у цьому ж зізнався мер Парижу. У понеділок виявилося, що глава польської столиці Рафал Тшасковський також мав подібну розмову із «мером Києва» на початку червня.

Цю інформацію підтвердив Тшасковський в інтерв’ю для Радіо ZET. «Дійсно, нас усіх обдурили», — сказав він. Мер Варшави запевнив, що розмова не стосувалась жодних «делікатних» питань. «Однак, я вирішив повідомити про інцидент польські служби безпеки та українське посольство», – сказав він Радіо ZET.

Всі розмови з фальшивим мером Києва були схожими. Запрошення надходило від офіційної сторінки мерії Києва. Людина, з якою розмовляли очільники європейських міст, — її обличчя й голос — була разюче схожа на Кличка. Це навіть видно на фото, яке мер Варшави опублікував у Twitter.

Зараз варшавська мерія організовує зустрічі усіх ошуканих мерів міст. Цього разу зі справжнім Кличком. «Ця історія закінчиться позитивно. Разом з мерами Берліна, Відня, Будапешта та Мадрида ми також приєднаємося до Віталія Кличка, щоб продемонструвати солідарність з Україною і показати, що разом ми сильні і не піддамося на провокації», – зазначив Тшасковський.

Нагадаємо, згідно з рішенням міської ради Варшави, чинному меру Києва Віталію Кличку присуджено звання почесного громадянина польської столиці.