У Москві відбулася акція з вимогою звільнити кримських політв’язнів

У Москві відбулася акція з вимогою звільнити кримських політв’язнів

У Москві біля адміністрації президента РФ та на Лубянській площі учасники ініціативи «Стратегія-18» влаштували акції з вимогою звільнити кримських політв’язнів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

У Москві біля адміністрації президента РФ та на Лубянській площі учасники ініціативи «Стратегія-18» влаштували акції з вимогою звільнити кримських політв’язнів. Про це повідомляють «Крим.Реалії».

Учасники акції вийшли з плакатами: «Ні – депортації кримських татар у російські тюрми!», «Росія, припини війну в Україні», «Свободу українським морякам!», «Обмін всіх на всіх».

Стратегия -18.18.12.2018. Москва.

Опубліковано Ольгицою Вишневецькою Вівторок, 18 грудня 2018 р.

За словами учасниці акції Віри Лаврешиної, під час таких протестів знаходяться «провокатори», які телефонують в поліцію.

«Біля адміністрації президента люди іноді стоять і по годині, коли холодно – по півгодини. Ми були біля Соловецького каменю, але там холодний вітер. Проте це не так страшно, як провокатори та послужливі громадяни, які починають телефонувати в поліцію…Ми пішли через 30-40 хвилин, передусім через те, що вже чекали на «гостей», – сказала Лаврешина.

Не перестаю удивляться участникам этих пикетов, в такой мороз, столько стойкости невероятно.

Опубліковано Николаєм Игроковим Вівторок, 18 грудня 2018 р.

Нагадаємо, що в Росії та в анексованому Криму утримують 64 українських політв’язня, 27 з яких перебувають на території Росії. 58 – затримані у Криму чи у справах, пов’язаних з Кримом. Ці цифри не враховують в’язнів, що утримуються на території самоназваних республік.