У Познані з’явиться сквер Захисників України 2022
Місто Познань солідране з Україною. Фото зі сторінки Miasto Poznań

У Познані з’явиться сквер Захисників України 2022

Назву Захисників України 2022/ Obrońców Ukrainy 2022 буде носити сквер у Познані. Це – спільна ініціатива депутатів міської ради від усіх політичних сил, пише Газета виборча. Про це повідомляє upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Сквер, що отримає назву Захисників України розташовується на перетині вулиць Серафіток і Курницької, неподалік від Познанського політехнічного університету та мосту св. Роха.

У змісті підготовленої депутатами резолюції читаємо, що «міська рада Познані висловлює повну солідарність з Україною та захоплюється її мешканками та мешканцями, які борються з невиправданою агресією Російської Федерації, яка порушила всі норми міжнародного права, незаконно вторглась в Україну, вбиває мирних жителів, у тому числі жінок та дітей».

Познанська міська рада встановлює сквер як «жест солідарності з українським народом, зокрема, з українцями, які перебувають у Познані.» «Ми хочемо тим самим  віддати шану усім, хто бореться за свою вітчизну та висловити підтримку особам, які втікаючи від війни знайшли притулок в Польщі, зокрема в Познані. Рада міста Познані висловлює величезну подяку усім волонтеркам та волонтерам, задіяним у наданні допомоги тим, хто її потребує, як матеріальної, так і духовної», – декларують депутати.

У тексті резолюції читаємо, що «сквер буде символічним місцем пам’яті про події героїчного захисту України. Місцем, в якому українська спільнота, яка живе в Познані, могла проводити зустрічи, молитися, а також віддавати шану землякам, які загинули за вільну Україну». «Ми сподіваємось, що майбутнє принесе Україні та всій Європі свободу і мир»,  – так завершується текст документу.

Ідею створення скверу підтримали депутати усіх політичних сил, які представлені у міській раді.

Нагадаємо, стартував проєкт «Ukraine Street», який закликає весь світ, у тому числі Польщу, перейменовувати вулиці, на яких розташовані посольства та консульства росії, на вулиці України.

В межах проєкту активісти, зокрема, збирають підписи, аби перейменувати частини вулиці, на якій знаходиться російське посольство у Варшаві, на вулицю Українську. Підписати петицію можна за посиланням: petycjeonline.com.