Яцек Сутрик зізнався, що не братиме участі в президентських виборах Польщі

Яцек Сутрик зізнався, що не братиме участі в президентських виборах Польщі

Яцек Сутрик зізнався, що не братиме участі в президентських виборах Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

— Це буде ще одне опитування, якийсь неприємний конкурс краси, — каже мер Вроцлава Яцек Сутрик про президентські вибори у травні.

І наголошує на тому, що не братиме в них участі. «Я чекаю справжніх виборів», — сказав Сутрик в ефірі TVN24. Він також заявив, що не доставить скриньки для голосування до Poczta Polska, яка вже готується до заочних виборів, хоча акт у цій справі ще розглядається перед Сенатом.

— Адміністративне рішення прем’єр-міністра чи міністра не є джерелом закону в Польщі. Джерелами права є закони, — зазначив Яцек Сутрик. Так він прокоментував запит польської пошти, яка — посилаючись на рішення прем’єр-міністра Матеуша Моравецького — звернулась до органів місцевого самоврядування, щоб ті видали список виборців. Мер Вроцлава відмовився.

Також поштове відділення хоче, щоб міські ради надавали їм виборчі урни, які будуть виконувати функції поштових скриньок — виборці повинні кидати в них свої виборчі бюлетені.

— Ми готові допомогти в організації заочних виборів, але в більш пізні терміни, — сказав міський голова Вроцлава.

— Я передавав би своє серце “Пошті Польській”. Я надав би свої дані. Але я є власником даних для понад 400 000 жителів Вроцлава. Я охороняю цю персональну інформацію, — наголосив мер Вроцлава. Він пояснив, що у проекті закону про заочні вибори зазначено, що дані можуть бути передані оператору, який буде вказаний в день набрання чинності актом. — Але закону немає. Він не набрав чинності, — сказав Яцек Сутрик.

Фото: Facebook