Зеленський: підозра Порошенку не спричинить протестів в Україні

Зеленський: підозра Порошенку не спричинить протестів в Україні

Президент України Володимир Зеленський вважає, що висунення підозри його політичному опоненту, пʼятому президентові України Петру Порошенку не призведе до акцій протесту. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Радіо Свобода.

Про це Зеленський заявив 21 грудня на полях конференції послів України в державній резиденції «Синьогора» в селі Гута Івано-Франківської області, повідомляє агенція «Інтерфакс-Україна».

«На ситуацію всередині країни, як правило, впливають фінансові групи. Він є однією з цих фінансових груп, ми розуміємо, вони звозять людей, ми це бачимо – це ж відкрита інформація, це не брехня – звозять людей з різних областей… У непростий час люди хочуть заробити копійку – хтось так приходить, хтось із власної волі це робить… Тому якщо хитати – їх там, цих груп три-чотири, їх не так багато – зараз вони такі гроші, як раніше, не заробляють, і я не сказав би, що вони такі альтруїсти, і тому ми бачимо, що стільки фінансів вони не виділяють, як це було – це те, що я бачу», – сказав Зеленський.

«Якщо це ті питання, повʼязані з конкретикою з вугіллям, торгівля із сепаратистами, то нехай розбирається суд, правоохоронні органи», – додав президент.

У Державному бюро розслідувань 20 грудня заявили, що п’ятому президенту України Петру Порошенку повідомили про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям.

За повідомленням, ДБР спільно зі Службою безпеки України розслідує справу про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих частин Донбасу на суму близько 1,5 мільярда гривень.

«П’ятий президент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з числа представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР», – йдеться в повідомленні.

Адвокат Порошенка Ілля Новіков в ефірі Радіо Свобода заявляв, що політик може повернутися в Україну у другій декаді січня.