5 лютого 2021р. створено партнерський консорціум з метою комплексного підходу до розвитку українських ОТГ та бізнесу

5 лютого 2021р. створено партнерський консорціум з метою комплексного підходу до розвитку українських ОТГ та бізнесу

5 лютого 2021р. створено партнерський консорціум з метою комплексного підходу до розвитку українських територіальних громад та бізнесу.

Багатьом мабуть відомо, що сьогоднішнє польське місцеве самоврядування – це велике досягнення політичної і соціально-економічної трансформації Польщі. За понад три десятиліття місцеве самоврядування здобуло визнання та довіру польських громадян, а робота місцевої влади Польщі на протязі років отримує найвищі оцінки і авторитет серед всіх публічних установ Польщі.
Польський досвід децентралізації і реформи місцевого самоврядування користується заслужененми повагою,увагою і попитом за межами Польщі.
Тому логічним є те, що одним із пріорітетів роботи української команди ПУГП є сприяння впровадженню цього досвіду в Україні. Особливо, коли мова йде про місцеву підтримку малого і середнього бізнесу, розвиток територій і місцевої інфраструктури залучення та підтримки іноземних інвестицій , промисловий та іноваціний розвиток України. Ця робота вимагає відповідної компетенції і комплексу надзвичайно конретних і приктичних дій зі сторони тих кому не байдужий цивілізаційний розвиток і майбутнє наших обєднаних територіальних громад (ОТГ), бізнесу і країни в цілому.
Саме тому ми активно підтримали ініціативу, а створений нами в Києві Польський Бізнес Центр 05.02.2021 став одним з учасників Партнерського консорціуму в якому об’єднались 7 організацій з різних регіонів України за різними напрямками роботи для спільної цілі – комплексного підходу для розвитку українських громад та бізнесу. В складі консорціуму – спеціалісти у сфері містобудування та територіального планування, землевпорядкування та картографії, екології та поводження з відходами, економіки та роботи з інвестиціями, консалтингу та управління проектами, видобутку та переробки корисних копалин, проектування та будівництва складних інфраструктурних і промислових об’єктів, створення систем геоінформаційних даних та навчання персоналу органів місцевого самоврядування, питань енергоефективності і відновлювальної енергетики.
Більш детальна інформація про консорціум доступна за посиланням:

Окремо хочу висловити великий респект і подяку за ініціативність і подвижництво координаторам проекту

Михайло Габрель та Марта Добровольська!!!
Переконаний, що разом з підписаним на минулому тижні меморандумом між ПБЦ та Асоціацією інвестиційно привабливих громад України (Руслан Майструк), цей проект в числі іншого стане практичним інструментом в питаннях комплексної і взаємовигідної співпраці Польсько-Української Господарчої Палати і всіх пов’язаних з нею структур з об’єднаними територіальними громадами України!
Олег ДУБІШ
Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати