Аналітична платформа SAS (Statistical Analysis System), як інструмент інтелектуального управління у безпековій сфері

Аналітична платформа SAS (Statistical Analysis System), як інструмент інтелектуального управління у безпековій сфері

Аналітична платформа SAS (Statistical Analysis System), як інструмент інтелектуального управління у безпековій сфері.

Стрімкий розвиток інформаційних технологій і громадянського суспільства актуалізує потребу в упровадженні нових моделей і нових підходів державного управління, заснованих на використанні сучасних наукових досягнень в інформаційно-аналітичній сфері задля досягнення оперативності реагування на зміни внутрішнього та зовнішнього середовища.

Особливе значення при цьому займає якісне інтелектуальне супроводження управлінської діяльності у сфері забезпечення національної безпеки, адже саме воно здатне надати науково обґрунтовані відповіді щодо формування та розвитку відповідних стратегій, реалізації окремих управлінських заходів та ухвалення конкретних управлінських рішень у сфері безпеки.

У цьому зв’язку корисним буде вивчення досвіду функціонування деяких суб’єктів забезпечення національної безпеки зарубіжних країн з використанням Аналітичної платформи SAS (Statistical Analysis System) як інструменту інтелектуального управління та оцінки загроз у безпековій сфері.

Американська компанія SAS (Statistical Analysis System) була заснована у 1976 році Ентоні Барром (Anthony Barr), Джеймсом Гуднайтом (James Goodnight), Джоном Соллі (John Sall) та Джейном Хельвігом (Jane Helvig) та стала однією з перших розробників технологічного програмного забезпечення і додатків класу Business Intelligence, Data Quality та Business Analytics.

На сьогодні SAS є найбільшою в світі IT-компанією, що працює в сфері інтелектуальної аналітики. В її 400 офісах по всьому світу працюють понад 13,5 тис. співробітників. Клієнтами SAS є понад 60 тисяч організацій в 135 країнах світу. Серед них – 90 компаній з першої сотні лідерів, включених в список «2017 FORTUNE Global 500®».

Як саме працює  зазначена  платформа,  читайте в наступному повідомленні.

Тетяна Запорожець

Тетяна Запорожець

Кандидат наук з державного управління, доцент кафедри глобалістики, євроінтеграції та управління національною безпекою Національної академії державного управління при Президентові України