Чемні уважні хакери не забули привітати лаптів з дном раіссі

Чемні уважні хакери не забули привітати лаптів з дном раіссі

Чемні уважні хакери не забули привітати лаптів з дном раіссі: хакнули супутникове віщання її головних каналів та кілька годин транслювали на Європу правду про війну, про путлера, корупцію, про сумні перспективи економіки, про лайно, в якому живуть лаптеногі і багато іншої корисної інформації.
Причому інформація транслювалася від імені телеканалів «Пєрвий канал», НТВ, РТР та інших головних пропагандонських помийок.
Насолодитися відюшками, знятими з телевізора можна тут: https://cutt.ly/8J2Ack9
А ось моє улюблене – креативне, з «лебединим озером» https://cutt.ly/ZJ2Anhe
Не виключено, що до цього ж хаку причетний злам онлайн-платформи трансляції багатьох рашн-каналів «Смотрим», яка належть ВГТРК – найбільшому кремлівському медіа-холдингу. При спробі включити будь-яку передачу, у плеєрі виникав напис «Путін унічтожайєт русскій і украінцев! Остановітє войну!». Судячи по гаслу, хакали явно не українці;-) Точніше, текст для лендінгу писали не українці, наші б це зробили якісніше, яскравіше))
Більш детальної інформації по вищезгаданим похекам поки не знайшов, що дивно. Англомовні видання посилаються на того ж Шипілова і на його відюшки з телевізора. Так само ніхто не похвалився відповідальністю за ці зломи. Навіть Анонімуси))
Але все одно приємно.
На днях виступав я на одному міжнародному онлайн-заході з цифрової безпеки медіа, де пояснював, що у сучасних масштабних кібер-війнах медіа є одним з головних об’єктів атак, разом з держструктурами, критичкою та провайдерами комунікацій.
Як виявилося, кібербезпека медіа – це супер-важливо не тільки для самих медійщиків, але також для мільйонів їхніх слухачів-глядачів та усієї країни як сутності. Оскільки саме медіа формують реальність. Не важливо як воно насправді, важливо як про це розкажуть засоби масової інформації. Путіноїди зрозуміли це ще на початку 2000-них і взяли цю індустрію під тотальний контроль, а з українською так не вийшло, тому атакують українські телеканали, радіостанції та онлайн-видання кожний божий день.
Добре, що атаки проти українських медіа ефективні лише кілька годин. Погано, що атаки проти росіянівських медіа ефективні також лише кілька годин.
Отака вона сучасна кібервійна, шо поробиш.
Костянтин Корсун

Голова Ради Громадської організації Українська група інформаційної безпеки, директор компанії з кібербезпеки Berezha Security.