Чергова пожежа в столиці викрила недбалість міської влади

Чергова пожежа в столиці викрила недбалість міської влади

Чергова пожежа в столиці викрила недбалість міської влади.

На превеликий жаль, маємо визнати – оселі киян небезпечні для життя. Понад 3 000 будинків відносяться до застарілого житлового фонду та непридатні до повсякденного використання. Більшість з них побудовані за радянськими технологіями ще у 60-70-х роках минулого століття.

Вчора надійшла інформація про чергову пожежу в самому центрі міста. Дякувати Богу люди живі. Але їхні помешкання понівечено. Чи прийде їм на допомогу місцева влада, наразі невідомо. Але, маючи приклад торішньої страшної пожежі по вулиці Пирогова, прогнози невтішні. Погорільці, не дочекавшись допомоги від київської мерії, мусили розпочати відновлення будинку власними силами.

Поки міський голова щороку роздає обіцянки щодо оновлення житлового фонду столиці, кияни залишаються у небезпеці. Я закликаю столичну владу почати акумулювати кошти та затвердити механізм реалізації принаймні точкових проєктів з оновлення житла. Міський голова не має права нехтувати людським життям. Якщо мер не здатний вирішити проблему – не треба триматися за своє крісло.

Ірина Верещук

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України