До друзів поляків!

До друзів поляків!

Доброго дня, Пані та Панове!

Мене звати Олег Дубіш, я громадянин України польського походження і сьогодні 7 березня 2022р. майже 100 років … понад 100 років, як маршалек Пілсудський і Петлюра разом захищали і воювали за Київ.

Я роблю цей запис із нашого офісу на славному Подолі в Києві.

Я веду запис в часи, коли орда Путіна стоїть під Києвом, а Україна вже понад 12 днів демонструє свою рішучість, героїзм і силу духу в боротьбі з російським агресором.

Користуючись нагодою, від імені громадян України я хотів би висловити подяку польським колегам, польським політикам, польському державному керівництву, польському народу загалом за цю підтримку, за все, що Польща робить для України.

Хотів би сказати кілька слів про те, що я вважаю сьогодні дуже важливим у наших двосторонніх відносинах. Звичайно, дуже добре, що Польща фактично відкрила свої кордони і надає підтримку всім біженцям з України, піклується про них, але я також прошу пам’ятати про те, як сказав Президент Зеленський: «Чия це буде земля, якщо всі її покинуть?..» Прошу зрозуміти, що найголовніше – це підтримати тих людей, які залишилися в Україні і які борються за її свободу.

Ми, як група людей, які займаються польсько-українськими відносинами, активно працюємо в Києві, ми опікуємось польським бізнесом, за який ми відповідальні, організували і активно ведемо благочинну діяльність, і користуючись нагодою, я б хотів  попросити про повне розуміння та підтримку нашого благодійного фонду, в якому ми чудово відчуваємо найважливіші та вузькі місця, де  український народ, захисники Києва та інших міст потребують підтримки.

Якщо говорити про великі речі, то хочу сказати кілька слів про необхідність солідарності, зміцнення солідарності в такому важливому питанні, як закриття неба над Україною… Не буду вдаватися в усі офіційні питання, які хвилюють українські, польські та світові ЗМІ – скажу лише, що НЕ ПОТРІБНО БОЯТИСЯ РОСІЙСЬКИХ ВІЙСЬК!!!

Ці наші дванадцять крайніх днів показали, продемонстрували, що насправді  російська армія не є сильна.. вона нагла, безжальна, варварська, але українці сильніші!

Українське військо показує чудеса героїзму! Адже ніхто не очікував, що Україна буде настільки ефективною в боротьбі з російським агресором на фоні, скажімо так скромно, дуже м’якої політики деяких західних держав.

Тому я звертаюсь до поляків з проханням зробити всі необхідні дії для того, щоб Україна отримала те, що їй потрібно, як для закриття неба власними ресурсами, так і для ухвалення відповідних державних і політичних рішень на рівні НАТО та інших західних країн.

Я переконаний, що Україна переможе!!! Але для цього потрібно, критично необхідно ще більше нарощувати міжнародну солідарність і міжнародну підтримку, і не тільки в таких питаннях, як закриття неба, фінансова допомога та інше.

І я вважаю, що в цьому процесі зміцнення міжнародної солідарності навколо України Польща має особливе значення, і я дуже радий, що польський уряд послідовно реалізує свою політику…

Можливо, що не так «агресивно», як це би представляли собі такі людя, як я, але на мою думку політика Польщі йде в хорошому напрямку.

Хочу окремо звернутись до польської Полонії (діаспори). Усім відомий вплив польської діаспори на світову політику, на уряди окремих держав, дуже сильних держав…

Ми також просимо польську діаспору про благодійну підтримку, як по лінії офіційних фондів, гуманітарних ліній, так і зокрема  для нас… для тих, хто сьогодні, безпосередньо в Києві, проводить політику польсько-українського партнерства через діяльність нашого благодійного фонду Польсько-Українського Партнерства.

Скажу щиро – у ці крайні дванадцять днів під звуки пострілів,  канонади в м. Києві, який боронить себе, я часто згадую відомого діяча Другої Речі Посполитої, бойового товариша Пілсудського, Петлюри – Тадеуша Голувко…

Це була людина, яка була одним з організаторів і «батьком» відомого міжвоєнного руху «Прометеїзм».

Ніколи до цієї війни, до цієї останньої ескалації, я не говорив про це публічно, але думаю, що ми повинні практично думати про демонтаж через підтримку відповідніх національних формувань, національних рухів в середині самої Росії, про демонтаж цієї жахливої, варварської, брехливої Держави, якою на сьогоднішній день є Росія (РФ)..

Не може бути такого, щоб в сучасні часи, з новими технологіями, при нинішньому рівні розвитку цивілізації, одна країна проводила таку жахливу політику, таку зарозумілу, таку брехливу, таку агресивну, а весь світ, наляканий, сидів і дивився на все це…

Така держава повинна бути демонтована, а міжнародну солідарність повинна зробити все можливе, щоб ніколи  більше, як це колись було зроблено з Гітлерівською Німеччино, Росія більше не становила загрози для своїх сусідів і для всього світу.

Як один із керівників Польсько-Української Господарчої Палати, я також вважаю, що сьогодні дуже важливо думати про наступну відбудову Української Держави, про наступне відновлення   економіки, української інфраструктури…

І я вважаю, що Польща має відігравати провідну роль у цьому процесі і нашою метою має бути створення «спільного простору для бізнесу», коли польський бізнес, польські підприємці активно беруть участь у відбудові Української Держави, спільній промисловій кооперації у таких сферах, як оборонний сектор, космос, атомна енергетика та в багатьох інших напрямках, де і Польща, і Україна мають дуже сильні та потужні, взаємодоповнюючі, скажімо так, можливості для взаємної кооперації та розвитку співпраці.

На завершення хотів би ще раз сказати, що я переконаний, що це переконання не є якоюсь фікцією, воно засноване на моєму досвіді крайніх дванадцяти днів… ЩО УКРАЇНА ВИЖИВЕ І ПЕРЕМОЖЕ! І що цей російський агресор ось-ось вирушить у цю знамениту еротичну подорож, куди славнозвісний російський корабель відправили героїчні захисники острова (Зміїний)… Перемога буде за нами! Ми боремося за нашу і вашу свободу! Слава Україні!

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ПОЛЬСЬКО-УКРАЇНСЬКОГО ПАРТНЕРСТВА»

04071, м Київ, вул. Хорива, буд. 4, оф. 10          

Код ЄДРПОУ 42885772

ПРИЗНАЧЕННЯ ПЛАТЕЖУ: Благодійна пожертва на статутну діяльність.

EURO

IBAN Code UA083052990000026000046232879 Назва банку/Name of the bank JSC CB “PRIVATBANK”, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE SWIFT code банку/Bank SWIFT Code PBANUA2X

Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 400886700401

SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank COBADEFF

Банк-кореспондент/Correspondent bank Commerzbank AG, Frankfurt am Main, Germany

6231605145 SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank CHASDEFX Банк-кореспондент/Correspondent bank J.P.MORGAN AG, FRANKFURT AM MAIN, GERMANY

———————————–

USD

IBAN Code UA333052990000026006046226599 Назва банку/Name of the bank JSC CB “PRIVATBANK”, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE SWIFT code банку/Bank SWIFT Code PBANUA2X

Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank 001-1-000080

SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank CHASUS33

Банк-кореспондент/Correspondent bank JP Morgan Chase Bank, New York , USA       890-0085-754

SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank IRVT US 3N

Банк-кореспондент/Correspondent bank       The Bank of New York Mellon, New York

———————————

PLN

IBAN Code     UA863052990000026000026229299

Назва банку/Name of the bank JSC CB “PRIVATBANK”, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE

SWIFT code банку/Bank SWIFT Code   PBANUA2X

Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank PL13124000013140533111120301

SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank PKOPPLPW

Банк-кореспондент/Correspondent bank           Bank Pekao/Grupa Pekao S.A., Warsaw, Poland

Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати