Енергоефективність для розвитку.
http://koda.gov.ua/news/v-koda-proyshla-konferenciya-z-pitan-vp/

Енергоефективність для розвитку.

5 лютого в Київській обласній державній адміністрації пройшла  Конференція на тему «Нові механізми сталого фінансування енергоефективності місцевих громад, активізація роботи з ОСББ щодо підготовки проектів для Фонду енергоефективності» в роботі якої я прийняв участь на запрошення організаторів. Перед запрошеними мерами міст, головами райдержадмінстрацій, головами ОТГ та керівниками ОСББ зокрема виступили Голова Київської облдержадмінстрації Терещук О.Д., Голова Держенергоефективності України Савчук С.Д., представники міжнародних установ, керівники обласних підрозділів і підприємств, ОСББ, профільні фахівці Держенергоефективності. Більш детальна інформація про цей захід зокрема опублікована за посиланнями:

http://koda.gov.ua/news/v-koda-proyshla-konferenciya-z-pitan-vp/

http://saee.gov.ua/uk/news/2772

В своєму виступі перед учасниками конференції я спробував представити дещо ширший контекст і значення енергоефективності і польсько-української співпраці. Розповів про основні етапи та досягнення польської суспільно-економічної та політичної трансформації, зупинився на значенні і потребі зміни і виховання відповідної суспільної свідомості та цінностей простих громадян зокрема в ставленні до енергоощадності .

Коротко зупинившись на проектах Польсько-Української Господарчої Палати та її партнерів на проектах енергоефективності, я разом з цим приділив значну увагу потребі розвитку громад і територій і значенні для цього польського досвіду та потенціалу співпраці поляків з українськими партнерами. Окремо звернув увагу на важливість активної підтримки на регіональному рівні місцевого малого і середнього бізнесу,  створення відповідної територіальної інфраструктури підтримки закордонних інвесторів та розвитку територій. Без таких кроків наші українські дії щодо енергоефективності будуть фрагментарними і не достатніми та не зможуть, для прикладу, стримати потік трудових українських мігрантів за кордон, яких тільки в Польщі сьогодні циклічно працює не менше 2 млн. чоловік . Я також розповів чим для присутніх може бути корисна співпраця з польськими партнерами зокрема через Польсько-Українську Господарчу Палату(ПУГП) та створений в м. Києві  з її ініціативи «Польський Бізнес Центр» (ПБЦ).

Олег ДУБІШ

Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати