ФСБ РФ не дозволила кримському плавцю Софянику покинути територію окупованого півострова

ФСБ РФ не дозволила кримському плавцю Софянику покинути територію окупованого півострова

ФСБ РФ відмовила пропустити плавця, колишнього дисидента Олега Софяника з окупованого Криму на материкову частину України, оскільки наявність нав’язаного громадянства Росії не дозволяє їм випускати людей з “путінської зони”.

“Сьогодні ФСБ на «Чонгарі» відмовилися пропустити мене на материкову Україну. Не дивлячись на паспорт громадянина України, наявність нав’язаного громадянства Росії не дозволяє їм випускати людей з «путінської зони». Так вони пояснили. Не допустили навіть до проходження кордону. Не розмовляють взагалі. Якщо у тебе «путінський аусвайс» – цей документ раба – все, ти не виїзний, ти назавжди в катівнях гігантської в’язниці Росії. Буду домагатися анулювання російського паспорта насильно мені нав’язаного окупаційною владою”, – сказав Софяник.

Нагадаємо, що 15 листопада 2020 року, російські силовики затримували на адміністративному кордоні з окупованим Кримом плавця Олега Софяника, як вважав сам Олег, таким чином російські силовики “натякають на те, щоб я покинув півострів”.

Ескендер Барієв

Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу.