І знову про зарплати керівників держпідприємств

І знову про зарплати керівників держпідприємств

І знову про зарплати керівників держпідприємств:

Протягом останніх декількох місяців я вела офіційне листування з Кабміном стосовно зарплат членів правлінь та наглядових рад держпідприємств. Основне питання, яке я ставила, полягало в тому, чи може Кабмін обмежити розміри виплати. Чиновники регулярно надсилали мені відписки на кшталт: мовляв це компетенція наглядових рад та/або, що ці питання регулюються контрактами. Одним словом, давали зрозуміти, що Кабмін не може обмежити суми виплат.

Але, вчора Кабмін прийняв постанову, якою обмежив на час карантину зарплати керівників державних підприємств, включаючи державні банки, а також членів наглядових рад сумою в 47 тисяч гривень. Тобто виявляється, якщо дуже захотіти, то всі повноваження є і все можна зробити.

Коли закінчиться карантин, і коли я вкотре звернусь до Кабміну щодо зменшення зарплат членів правлінь та наглядових рад держпідприємств (не тільки на час карантину, а взагалі), сподіваюсь, що посадовці Кабміну та окремих міністерств не будуть мені розповідати, що Кабмін не може впливати на розмір відповідних виплат.

Отже, сподіваюсь, що найближчим часом Кабмін знайде в собі сили ініціювати масове та масштабне скорочення виплат членам наглядових рад та правлінь держпідприємств.

Кабінет Міністрів України.
Денис Шмигаль
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

Ірина Верещук

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України