ІНТЕРЕС ІНОЗЕМНИХ ІНВЕСТОРІВ В ПОЛЬЩІ ДО РОБОТИ З УКРАЇНСЬКИМ КЛІЄНТОМ І БІЗНЕСОМ.
https://www.bgzbnpparibas.pl/ua/ukrainian-info

ІНТЕРЕС ІНОЗЕМНИХ ІНВЕСТОРІВ В ПОЛЬЩІ ДО РОБОТИ З УКРАЇНСЬКИМ КЛІЄНТОМ І БІЗНЕСОМ.

16 березня, після заходів в Жешуві та Тарнуві, на прохання колег з варшавського офісу палати я мав виступ в Варшаві на навчальному семінарі для працівників підрозділів BGZ BNP Paribas Group в Польщі. В Україні ця група володіє Укрсіббанком. Це вже не перша такого плану зустріч, коли все частіше і частіше іноземні інвестори і структури, які працюють в Польщі цікавляться історією і актуальною політичною, та соціально-економічною ситуацією в Україні, про що я і стараюсь доступно і об’єктивно розказувати.

Безсумнівно, що більшість такого плану іноземних інвесторів в Польщі особливо цікавиться тим, як довго і як масово ще триватиме «Exodus» (виїзд) українських трудових заробітчан до Польщі. Як ні як, вже біля 2 млн. українських громадян хто постійно, хто циклічно працюють в Польщі. І польські роботодавці, серед яких до речі багато підприємств з іноземними інвестиціями, вже на найближчий рік \два потребують додатково ще 1,4 млн. нових заробітчан. Але ж є ще і потреби розвитку самої України!!! І в мене після багатьох такого плану зустрічей, як та, що відбулась в Варшаві 16 березня, починає появлятись відчуття, що все більше і більше іноземних інвесторів, які працюю в Польщі починають думати про можливість своїх інвестицій і розвитку бізнесу безпосередньо в Україні..Відчуття наразі ледь відчутне, як непевне весняне сонечко, яке перебивається снігом і морозом..Але мені здається, що процес іде і він мені видається незворотним..Все залежить від того, як ми справимось з виконанням Асоціативної Угоди з ЄС, як здійснюватимо реформи і повторюватимо(імітуватимо) досвід польської трансформації, як розвиватимо свою українську економіку і виробництво. І тут, як на мене, треба активно використовувати ті форми і методи роботи, які успішно впровадили поляки в т.ч. через покращення інвестиційного клімату, розвиток місцевого самоврядування, промисловості,глибокої переробки сировини і ресурсів,енергоефективності, малого і середнього бізнесу, спеціальних економічних зон, індустріальних і технологічних парків,тощо. І економічна, як і кліматична весна все ж таки невідворотно наступлять, навіть попри затяжні березневі морози і заметілі:)))
Олег Дубіш

Олег Дубіш

Голова Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Голова Ради Польсько-Української Господарчої Палати