Ірина Верещук: Будівельні “піраміди” в Києві не народжуються без участі міської влади

Ірина Верещук: Будівельні “піраміди” в Києві не народжуються без участі міської влади

За час правління діючого мера, кількість ошуканих інвесторів у столиці зростає принаймні не щодня.

Однією з найбільших будівничих афер Києва залишаються недобудови скандально званого Анатолія Войцеховського, через діяльність якого постраждали 15 000 чоловік. Люди змушені за власні кошти завершувати будівництво та роками захищати в суді своє право. Продовжуватись так далі не може. Оскільки мер Києва ігнорує проблему, вимушена брати ініціативу в свої руки.

Днями ініціювала зустріч ошуканих інвесторів житлових афер Войцеховського з міністром юстиції Денисом Малюською. Разом шукали шляхи вирішення та механізми, які в майбутньому мають стати на заваді забудовникам і не дозволять дурити людей, продаючи квадратні метри з повітря.

Маю чітку позицію з цього питання – будівельні “піраміди” не народжуються без участі міської влади, яка закриває очі на махінації недобросовісних забудовників. Цю порочну практику необхідно припинити. Мої колеги вже розробили відповідний законопроєкт, в якому подібним махінаціям не місце.

Місто зобов’язане допомогти ошуканим інвесторам, тому ми продовжимо співпрацювати з міністерством та шукати шляхи вирішення цього кричущого скандалу. Перші кроки зроблені, і тепер ми не зупинимось!

Ірина Верещук

Віце-прем'єр-міністр України - Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України