Киянина Дмитра Павличенко звинуватили в жорстокому розгоні Білоруського Майдану і створення «ескадронів смерті»

Киянина Дмитра Павличенко звинуватили в жорстокому розгоні Білоруського Майдану і створення «ескадронів смерті»

Лжедмитрій або каратель за викликом. У медійному просторі, а зокрема на Ютюб каналі «Редиска» пройшла інформація про те, що Дмитро Павличенко відомий український громадський діяч організував «Ескадрон смерті» і провів жорстоке придушення акцій протесту в Мінську і по всій Білорусі. У ролику видно, що Д. Павличенко на одному ракурсі стоїть напроти Київського суду, а на іншому в вишиванці.

Для багатьох хто знає Дмитра це стало великим шоком.

Що цікаво, контент був узятий за мотивами публікації в «Новой газете» під назвою «Каратель по вызову», ось що в ній власне і йшлося:

«Побиттям і затриманням в Мінську 10 серпня командував відставний командир так званого “ескадрону смерті” Дмитро Павліченко. “Нової газети” в Білорусі Ірина Халіп розповіла, що 25 березня 2006 року під час антиурядових мітингів проти протестуючих виступив спецназ внутрішніх військ – військова частина 3214, командиром цієї частини тоді був Дмитро Павліченко.

 

Саме він командував розгоном акції. За її словами, він наказав підривати світлошумові гранати і застосовувати газ проти людей. Саме Дмитра Павличенко підозрюють в створенні “ескадрону смерті”, який знищував в 1999-2000 роках політичних супротивників Олександра Лукашенка.

Точніше, у виконанні наказів, які віддавали тодішні глава Ради безпеки Віктор Шейман і міністр внутрішніх справ Юрій Сиваков “. Один з опозиційних білоруських телеграм-каналів також повідомляв 10 серпня, що на проспекті Переможців в Мінську затриманнями керував Дмитро Павличенко – екс-командир військової частини 3214, екс-командир СОБР, який зараз очолює Білоруську асоціацію ветеранів підрозділів спеціального призначення військ МВС “Честь”.

Джерело інформагентство УкрПресс Інфо

Однак як ви зрозуміли Дмитро Павличенко зовсім не той про який йде мова в ролику, очевидно все фото були взяті з сторінки Дмитра в фейсбук або за допомогою пошукових систем, надалі ми намагаємося з’ясувати, або це було навмисним наміром або банальна помилка блогерів яки полінилися вибрати справжні фотографії холуя кривавого диктатора Олександра Лукашенка.