Коли люди люблять і захищають свою батьківщину незважаючи на відстань або з Україною в серці...

Коли люди люблять і захищають свою батьківщину незважаючи на відстань або з Україною в серці…

Коли люди люблять і захищають свою батьківщину незважаючи на відстань або з Україною в серці…

Ще кілька місяців тому пролунав телефонний дзвінок і на іншому кінці Микола Круцик, Голова асоціації українців в Ірландії запросив мене і Ескендера Барієва взяти участь в грандіозному за масштабами Ірландії благодійному заході «Unbroken Ukraine: The Cost of Freedom».

Для тих, хто поки ще не знайомий з Mykola Krutsyk хочу сказати, що це ПАТРІОТ своєї батьківщини, людина з великої літери і мудрий керівник, який зібрав навколо себе неймовірну кількість однодумців, які люблять і переживають за Україну.

Близько 400 людей зі всієї Ірландії приїхали в Ballymagarvey village для того, щоб підтримати Україну в її боротьбі за свою свободу і незалежність, переглянути фільм #Неzламні молодого, але дуже талановитого режисера Ольга Волинська (Olha Volynska), особисто познайомитися з героїнями фільму Анна Ильющенкова, Ірина Довгань, які не з чуток знають що таке полон, почути голос матерів громадського руху «Берегиня» Алли Макух і Олени Сугак, чиї діти незаконно утримувалися і все ще утримуються сепаратистами і незаконними збройними формуваннями на окупованій частині території Донбасу, познайомитися з одним з кіборгів, які захищали донецький аеропорт Олександром Терещенко, а також дізнатися про ситуацію з порушенням прав людини в окупованому Росією Криму, про заборону представницького органу кримських татар, про політв’язнів і переслідуваних Криму.

Я дуже рада, що голос кримських татар, які століттями борються за свою свободу і право жити на своїй землі виключно ненасильницьким шляхом був почутий ірландцями і гостями заходу з Грузії, Франції та Португалії і ми з Eskender Bariiev змогли привернути увагу громадськості до теми незаконної окупації Криму.

У своєму виступі я зазначила, що кримські татари і українці заплатили занадто високу ціну за окупацію півострова: 18 безвісти зниклих, 49 загиблих, 93 політв’язні, які на сьогодні знаходяться в катівнях ФСБ, більше 170 дітей залишилися без батьків, не кажучи вже про десятки тисяч переселенців вимушених покинути свій дім.

Знаю одне, що з кожним таким заходом в світі стає більше друзів України і кримських татар, готових не просто співпереживати, а й підтримувати нас. І як сказав мені господар Ballymagarvey Village Вінсент Каллан: «У ірландців така ж складна і трагічна історія як і у кримських татар … Загалом, пора збирати ірландську армію для визволення Криму».

Я знаю одне, що поки в Україні та за її межами є такі патріоти – ми непереможні!

Окремо хочу сказати велике дякую кожному члену Асоціації українців в Ірландії, всім волонтерам, спонсорам, бізнесменам, Тимчасовому повіреному у спправах України в Ірландії Олена Шалопут (Olena Shaloput), всім-всім хто доклав неймовірних зусиль для того, щоб цей захід не просто відбувся, а пройшов на такому високому рівні, ну і звичайно ж українському гурту «Ukiez» та співачці пані Ользі Акуловій, які прикрасили захід своїми патріотичними піснями.

Хочу, щоб українці Ірландії стали прикладом для багатьох кримськотатарських і українських діаспор у всьому світі.

Слава Україні!

#LIBERATECRIMEA!

Крим був є і буде Україна!

P.S Halyna Royko твоя чудова українська мова мене дуже вразила!!! Все дійсно буде файно)))))

Nadya IvannikovaValeriy Ivannikov, велике дякую за гостинність і тепло)))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ескендер Барієв

Голова Правління Кримськотатарського Ресурсного Центру, член Меджлісу кримськотатарського народу.